8 Nisan 2009 Çarşamba

MİNEAL'İN 2.ELİ KÖYLÜYÜM NE YAPAYIM

Bu elim çekilişe girmeyip direkt Sesiber'e gidecek,yaptığım her ayrıntıyı Sibel'i anarak yaptım.
Gelelim elimin özelliğine,doğma büyüme İstanbul'lu olsamda ailemin mandrası vardı,tüm çocuklar oynarken ben inek sağıp,ot biçmek,hayvan beslemek zorundaydım.O zamanlar çok kızmış olsamda şimdi yaşıtlarımla karşılaştırdığımda bilgi,doğal ürünler konusunda kendimi epey şanslı görüyorum.Bundan dolayı bu benim köyden kopmamış halim.
Elimi çalışırken ilk defa keçe kullandım.Koyunların ayakları,çobanın ayakları,dağ bizzat tarafımdan işlenen hakiki deridir(tabakhanede çalıştım uzunsüre oradan kalma).Çorapları örgü makarasıyla ördüm.Akşam güneş batmak üzere,bundan dolayı güneş morarmış bulutlar kızıl-mor.Çobanım halen kaval çalıyor,gitmeye niyeti yok.Tırnaklarımdaki yapraklar yeşil parmak olduğumu gösteriyor.Yani bu elde tam beni anlatıyor.

17 yorum:

Saniye's handcraft dedi ki...

harikalar yaratmışsın her ayrıntıya yer vermişsin bayıldım

BONCUK HANIM dedi ki...

MİNEAL ,BUNU BURADA YAPILAN EN GÜZEL EL İLAN EDİYORUM. SESİBER KISKANMAYA BAŞLIYORUM. AMA OLMAZKİ ARKADAŞLAR, HANİ ÇEKİLİŞ YAPACAKTIK?... (BÖYLE Bİ SMİLEY VARMI BİLMİYORUM AMA...ÇİRKEF SMİLEY:))))

KONDOR dedi ki...

OOOY OY OOY DEMEK İSTERİM BAŞKADA BİRŞEY DEMEK İSTEMEM. YANİ DİYECEK BİRŞEY BULAMADIM Kİ.OFF OF DİYEDE EKLEYİM EN İYİSİ.

sesiber dedi ki...

Ben o çoraplara taaa takı kulübünden hastayım, detttt savulun bakiim.
mİNECİM TELEFONDA DA SÖYLEDİĞİM GİBİ BİDİ BİDİ NASIL KESTİN, HER AYRINTIYI DÜŞÜNDÜN. Yerim ben o kuzuları mahsusçuktan ama gerçekte yemem severim.
Vallahi utanıyorum, bu etkinlik en çok bana yaradı galiba. (çirkef smileye hıh! ve ohh canıma değsin, diyen şımarık smiley:))

Ada Deniz dedi ki...

çok sevimli

BONCUK HANIM dedi ki...

BEEEAAAAAA ZIRLAYAN SMİLEY

Ada dedi ki...

Mineal, harika muhteşem olağanüstü.....başka kelime ne vardı ya???

mineal dedi ki...

Ay çok teşekkür ederim bir şımardım,bende zevk alarak kendi kendime konuşarak yapıyorum terapi gibi geliyor.Tamam bu moralle öteki ellerimide bitiririm diyeceğim, fakat eşim bir gün daha geçiştirilmiş yemek yerse sanırım el yapan ellerim olmayacak.En iyisi iyi ev hanımı olayım birkaç saatliğine

orgu delisi dedi ki...

çok tatlı ve farklı ,cici bici olmuşlar.emeğine değmiş.eline sağlık.

SEMYIL dedi ki...

mineal çoooooook güzel olmuş.,
kıskanıyorum-kıskanıyorum-kıskandııımmmm.:)))
ben çok aç gözlü oldummmmm
bütün ellere sahip olmak istiyorum:)))
her şey bir tarafa sibelcim sende
güle güle (kullan demiyim) seyret:))

nrhnmrl dedi ki...

çok güzel ya diyecek bir kelime yok sesicim hepsini güle güle kullan benim deniz kızlıda sana gidiyor zaten onu katmıyorum verilecekler arasına ben şimdi bir tane daha yapacağım
ellerine sağlık kuzu kuzu meeee

Yelda dedi ki...

Bayıldım canım
ellerine sağlık

Bilun ŞEN dedi ki...

İnanmıyorum, MUHTEŞEM!!! Bayıldım, bayıldım!

sakagun dedi ki...

Yerim ben o kuzuları.

3prenses dedi ki...

ah ah çok güzel.ellerine sağlık.

fiamma dedi ki...

Sevgili Mineal bu da harika olmuş, dağların eteklerinden kuzu melemeleri,çıban köpeğinin havlamaları ve çobanın kavalının sesi doldu sanki kulaklarıma:)ellerine sağlık

mineal dedi ki...

Emin ol fiamma yaparken bende bunları hissederek yaptım.Hatta akşam vakti olduğu için hafiften rüzgar bile çıkmıştı azıcıkta üşüdüm.
Kendini yaptığı işe fazlaca kaptırmış sıyırmış smile:)