10 Nisan 2009 Cuma

FİAMMA'NIN ELİ-4/BİR YOLCU'NUN SEYİR DEFTERİ

SUNUM/LİMANDA BİR GEMİ 21 Mart 2009 tarihinde Sevgili Sesiber'in 10marifet.org'da ''Sesi'den Bir Etkinlik-Marifet'in El İzi'' yazısını gördüğümde bu etkinliğe katılmak için ilk heyecanlanan ve biraz da ne olacağını, neye katılacağımı bilmeden ''Ben de varım Sevgili Sesiber'' diyelerdendim.Bir hayli de Sevgili Sesiber'in başını ağrıttım sorularımla, telaşımla ve blog kullanmada yarattığım sıkıntılarla... Kendi adıma Sevgili Sesiber'e böyle bir etkinlik başlattığı için ve şahsi yardımları için öncelikle teşekkür ediyorum. Dün gece ''Etkinlik Günlüğüne'' girdim ve uzunca bir süre tüm etkinliğe katılan arkadaşların yaptığı çalışmaları izledim,hepinize yorumlar yazmaya çalıştım. Bütün elleri doya doya seyrettim, hepsi birbirinden güzeller, bütün dialoglar, paylaşımlar ileriye dönük arkadaşlıklar için nasıl da umut verici... Umarım her geçen gün sayımız daha da artarak yeni etkinliklere imza atarız. Ben bu etkinliği,bir yolculuk, bu etkinlikte kendimi bir yolcu olarak düşledim ve ''Bir yolcu'nun Seyir Defteri'' başlığı altında aşamaları toplayarak sizlerle bölüm bölüm çalışmalarımı paylaştım.Bugün ilk elim limana vardı. Darısı hepinizin başına... Öncelikle elim doğu esintileri taşıyan, oryantal bir el ve hint felsefesinden esintiler taşıyor.Kadın her yerde her koşulda kadın ama renkleri bu kadar cömertçe kullanan ve bu renkleri büyük bir inançla üzerinde taşıyan bir kadını,hint kadınını yansıtmak istedim ellerimde.. Hint kadınının giyiminde kullandığı canlı renkleri, kullandığı takılardaki çeşitliliği yansıtmaya çalıştım, umarım bunu başarmışımdır.Çok yakın zamanlarda seyrettiğim bir belgeselden öğrendim ki, hintli kadınlar kendilerini iyi hissetmek ve karşısındakilere de iyi ve olumlu hisler vermek için böylesi çok renkli giyimi tercih ederlermiş ve zamanla ruhlarında eksik hissettikleri bir renk olursa ek bir takı ile o rengi tamamlarlarmış. Umarım bir gün yolum Hindistan'a düşer ve bu zenginliği yakından incelerim.
Parmaklar başta da dediğim gibi benim 10marifet org'da yayınladığım elişi çalışmalarını temsil ediyor ama burada onların yüklendikleri anlam biraz farklı:) 1.Parmak :Selvi Boylum, Al Yazmalım : Çocukları ve benim onlara duyduğum sevgiyi ifade ediyor.Öylesine katıksız öylesine saf bir dünyaları ve öylesine güzel kalpleri var ki aram hep iyi olmuştur onlarla.İletişim kurmak ise ayrı bir keyiftir hele yaramaz olan kancalıkurtlularla:)))
2.Parmak: Çok Gizli Mutfak Havlusu : Muzip,şakacı yanım:))yaramazlık yapma güdüme engel olamayışım nedeniyle çok güzel kurdela nakışları yapan,zaman zaman her telden çalan ve çok güzel işler çıkaran kuzenimi hadi sen de gel diye çağıramıyorum korkudan:))Korkunun ecele faydası yok, az kaldı dayanamayıp çağıracağım bari cezam ağır olmasa:( 3.Parmak:Kitaplarımızı Melekler Korusun:Bir kitabın sayfalarına dokunmak o kokuyu duymak,her yazarla farklı bir serüvene çıkmak, okumak,araştırmak,yeni bir şeyler öğrenmek,hiç bitmeyecek bir yolculuk olsun diliyorum hayatta... kendim ve sizler için... 4. Parmak: O Birrr : 10marifet.org'daki anlamını koruyor. 5. Parmak İğne oyaları,Tığ oyası Vs. : El emeğine göz nuruna,yapılan her işe dökülen bir damla alın terine duyduğum saygı ve sevgi var. Avuçiçindeki kalp, kalbin üzerindeki kurdela nakışı çiçekler, bilekteki yeşil kurdela'nın üzerindeki tığ işi çiçek, sizleri ve sizlerden aldığım enerjiyi temsil ediyor:))Aralarda uçuşan minik kelebekler ise bu çiçek bahçesini görünce gelmişler, ben masumum:)) Şimdi son olarak grubumdaki arkadaşlarıma seslenmek istiyorum izninizle:) Sevgili arkadaşlarım, Sevgili grubum, bir araya geldiğimizde bağırış çağırışlar arasında, el değiştirmeler gülüşmeler,şamata,ikili konuşmalar biliyorum ki zaman yetmeyecek bizlere:)) 1 hafta daha misafir bende elleriniz, ondan sonra herbiri yeni ve kendi evlerine yani sizlere gidecek. Bu eller, naziktir, şımarıktır, çamaşır yıkamaz,temizlik yapmaz, bulaşıktan hiç hoşlanmaz,ütü yapmayı sevmez,yemek yapmayı bilmez,kahve yapmaz,çay pişirmez, alışverişten anlamaz, elinden hiç bir iş gelmez hanımağa gibi oturur bir köşede:)) Ama ne zaman kendinizi yanlız hissederseniz, ne zaman mutluluğu ve hüznü paylaşmak isterseniz, ne zaman bir dost arayıpta bulamazsanız, ne zaman umutlarınızı yitirirseniz bu ele bakın ve ona sıkıca dokunun:)Orada bir de minicik bir anahtar var sizler için, dostluk kapımızı açıyor..O elin sahibi dostunuz olacak ve hüznü de sevinci de paylaşacaktır sizinle, bunu bilin istedim:)) Hepinize sevgiler, Fiamma

11 yorum:

sesiber dedi ki...

Sunumun da elin de çok güzel. Bu uykulu halimla okuyamam sandım ama okudum hepsini de. İnşallah en yakın zamanda Hindistan2a gidersin.

sesiber dedi ki...

Yazmayı unutmuşum, makas ve çengelli iğneye bayıldım. Sen yaptın değil mi?

esensdollsandpuppets dedi ki...

Fiamma şanslıyım bu gruptayım dedirtti ellerin bana öyküsü de çok güzel ve evimin baş köşesinde saklıyacağım.

3prenses dedi ki...

harika ellerine sağlık

Saniye's handcraft dedi ki...

harika çalışma yapmışsın yazının bütün mesajları,anlatımın çok güzel olmuş ellerine sağlık

Ada Deniz dedi ki...

valla elin çok güzel ama kalemin daha iyi. Sen bu işlerden sıkılırsan yaz bence

fiamma dedi ki...

Hepinize güzel yorumlarınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar, sağolun...
Sevgili sesiber, başparmaktaki iğne oyaları,boncuklar,kalp ve birkaç metal aparat dışında tüm malzemeleri kendim yaptım.Makas ve Çengelli iğne de buna dahil.
Bu arada fotograf makinasının küçük ayağını bulup taktım,makinalı tüfek gibi oldu bakıp bakıp gülüyorum:))bakalım resimler nasıl olacak bundan sonra:)
Ve sevgili Adadenizi,kalemime yaptığın yorumlara teşekkür ederim,güldürdün beni:))

Ada Deniz dedi ki...

gülme gerçekten çok güzel yazmışsın. her babayiğidin harcı değildir yazmak. Yaz bir kenara birşeyler koy bence

Gülden YAPAR dedi ki...

fiammacım harikasın,bayıldım:)ne kadar güzel anlamlar yüklemişsin,ellerine sağlık.

nrhnmrl dedi ki...

muhteşem sunumda elde ne diyim ellerin dert görmesin canım

fiamma dedi ki...

Sevgili Adadenizi teşekkür ederim,krediler,kanuni takipler,
faizler,bilançolar,rasyolar, malitahliller arasında hep hesap işleri ile geçti hayatım ama ruhumu yazacak kadar olmasa da besledim,okumayı öyküleri şiirleri çok severim, bir gün güncel olmasa da belki bankacılıktaki komik anılarımı yazarım... ve sevgili fgyaparcığım ve nrhnmrlciğim yorumlarınıza teşekkür ediyorum.