7 Nisan 2009 Salı

Çekiliş önerisi

Karar: Grupların aynı kalmasına, grup içi kura çekilmesine oy birliğiyle karar verilmiştir. :) Arkadaşlar, oylamada gördüğüm kadarıyla "elleri seçme hakkımız olmasın" çoğunlukta. Bu yüzden Sesiber'in de izniyle hangi elin kime gideceği konusunda bir yöntem önereceğim. Bir kavanozumuz olsun ve içine kim ne kadar el yaptıysa eller önceden numaralandırılarak atılsın. Örneğin Sakagun 8 el yaptıysa dağıtacaklarını numaralandıralım. Sakagun1, Sakagun2...Sakagun7 gibi. Sonra çekilişe başlayalım. Amaç Sakagun'ün 7 farklı kişiye el göndermesi ve 7 farklı kişiden el almasıdır. Çekilişi Sesiber yapar. Bu çekiliş yönteminde iki sorunla karşılaşabiliriz. Kişiye kendisi çıkabilir, kişiye aynı kişi birden çok kez çıkabilir. Bu durumda isim kavanoza geri atılır ve yeniden çekiliş yapılır. Ne dersiniz?

16 yorum:

sesiber dedi ki...

Teşekkür ederim Sakacım.

sakagun dedi ki...

Rica ederim Sesim. Böylece kaç el yapacağı belli olmayan karışık sayıda el yapacak olanların seçimi de kolaylaşır. Süre dolduğunda kim kaç el gönderecekse karşılığında o kadar el alır.

Duru Günaçan dedi ki...

bence gruplar bozulmayıp aynı kalmalı fakat kimin hangi eli alacağı eli yapan kişiye bırakılmalı. yani ben grubumdaki bir kişiye "ben senin çiçekli elini istiyorum" "yok böcekli elini istiyorum" diye bir talepde bulunulmamalı. grup içinde şansımıza ne çıkarsa artık demeliyiz.

Ada Deniz dedi ki...

ayy işler epey karıştı gene. ben çoğunluğa uyarım. çünkü her sonuç birilerini mutlu edecek, birileri de buruk kalacak.

Ada Deniz dedi ki...

zaten grup olmuş arkadaşlarımız vardı. isteyen olsun yine grup. kalanlar arasında çekiliş de olabilir. kimsenin gönlü kalmaz

3prenses dedi ki...

bence sesiberin ilk önerisi çok güzeldi.yani gruplarda herkes birbirine göndericek.fakat eller ,hangi el geliceği bilinmeyecek.fakat arkadaşlar daha öncede dediğim gibi,nasıl anlaşılırsa uyarım ben.sorun değil yani.ama sesiberide daha fazla yormasak:)

Yelda dedi ki...

Gruplarda bir problem yaşandığını zannetmiyorum
Sizin dediğiniz gibi kura da olabilir yada elleri yapan kişi grubundakilere kendi seçtiğini degönderebilir
Bence grubumdaki arkadaşlar bu elleri yapmış ama bana acaba hangisi gelecek diye heyecan duymak daha hoş. Yaparken tattığımız mutluluğu elleri alırkende yaşayalım
Sevgiler

nrhnmrl dedi ki...

Benim içinde problem yok bence süpriz olsun hangi elin geleceği, zaten hepsi güzel.
Bu güzel işin sonunda bize gelen ellere ileride baktığımızda ben onu istediydim onu beğendiydim de bu geldi bu ona gitti gibi şeyleri hatırlayacağımıza ayrı yerlerde fakat birbirimiz için yaptığımız işin güzelliğini hatırlayalım ellere bakarak.
Aynı eli iki kişi beğenirse ne olcak ikinciye haksızlık olacak o zaman.
Gidene süpriz olsun ama ellerin sahibi evde kendisi arkadaşları için kura çekip yollayabilir onada süpriz olur böylece ama yine farketmez ben gelecek bütün ellere severek kabul edicem .

mineal dedi ki...

Bende Sesiberi yormama taraftarıyım.Hani yaptığın her güzel şey sana iş olarak geri döner şeklinde:)).Bu işi planlarken Sesiber'e sormuştum, kargo masrafı falan bayağı zorlayacak,tüm katılan kişilere nasıl el yollayacağız kura mı çekeceğiz sana mı yollayacağız sana yazık değil mi?.Bir pano için bu kadar uğraşmaya herkes razı olur mu?vs vs.O zaman insanlar yaptıkları kadar el alacaklar gruplanacak,eller yayınlanınca az veya çok nasıl tablolar oluşacağı belli olacak.Hatta bir kişi tüm elleri aynı yapabilir dedi o zaman aklıma yattı.Burda amaç şu zamanda kimse kimseye su vermezken tanımadığımız kişilerin emekk sarfederek yaptıkları kendilerini anlatan ellerinin bizim evimizde bir tabloda olması,işte işin en güzel yanı bu yoksa o el daha güzelmiş, fazla süslü veya sadeymiş yok böyle bir şey elini direkt çizip kesip içine adını, küçük bir şiir,söz de yazıp yollayabilir kendini ifade etsin yeter.Ben işin bu kısmındayım.

3prenses dedi ki...

kesinlikle katılıyorum kızlar.

sakagun dedi ki...

O zaman Sesiber'i yormamak adına, yine gruplar olsun, kişi grubundaki istediği kişiye istediği eli göndersin şeklinde bir karara varalım. Ne dersiniz?

3prenses dedi ki...

yeni grup nasıl olacakki.zaten 9 el yapacaklar bir grup oldu.6 el bir grup oldu.el sayısında farklılık yapılacakmiki.

sakagun dedi ki...

"Yeni" yazmadım "yine" yazdım.

3prenses dedi ki...

pardon nasıl yeni olacak diye şaşırmıştım bende.

sesiber dedi ki...

Sonuçta gruplar aynı olacak o zaman, grup içi kura çekilecek. Tamam mı?

Duru Günaçan dedi ki...

evet bu fikir süper bence böyle daha problemsiz olur. sende daha fazla kafa yormazsın böylece canım.
alınan bir karar sonradan değiştirilmemeli bence.
baştan alınan kararda buydu zaten.