24 Nisan 2009 Cuma

Bir Öneri

Sevgili Arkadaşlarım, Şıkır şıkır gevezelik yaparken elleri karşılayıp sever okşarken yoğunluk nedeniyle bir kaç zamandır net e ya girmez oldum ya da geç saatlerde yorumlar yazmaya calıştım. Hepinizce malum ki ben, FGYapar(Yani Esinsel), Nazesen, Nalana ve Semyıl bir grup oluşturduk ve ellerimizi birbirimize buluşarak şenlik havasında teslim ettik. Çok da keyifli bir gün geçirdik. Bu arada Nalana arkadaşımız bizden ayrılıp Ankaraya dönünce öğrendik ki Amerika da yaşayan kızı ve oglu ağır bir trafik kazası geçirmişler,kırık çıkıkla çok ağır bir kazayı ucuz atlatmışlar,çok şükür ki su anda durumları iyi...Bir kez daha tüm aileye geçmiş olsun diliyorum. Gelelim ellerini henüz bitirmemiş olanlara önerime: Baştan zemin konusunda kesin bir karar almadığımızdan elleri nasıl bir kumaş üzerine monte edebileceğimizi bilemedik. Esinsel bu konuda cok doğru davranıp elini hiçbir kumaşa monte etmeden (canım benim ayrıca kumaşta getirmiş yanında) bizlere teslim etti. Biz kurra çektik ve kurra sonunda, ben beyaz kumaşa, nalana beyaz kumaşa, semyıl bej bir kumaşa, nalana yeşil bir kumaşa elleri monte etmiştik. Eve gelip birleştirmeye kalkınca bir türlü oturtamadım malzemeler farklı,zemin renkleri tek tip değil ve bu yüzden elleri kendimce bir çözüm bulmak amacıyla zedelemeden sökmek durumunda kaldım.Bakalım nasıl birsey cıkaracagım ortaya ama... Öncelikle ellerin biri buyuk biri kücük olunca yan yana dizilmiyor:)) Keza kumaşlar 25*30 olsa da eller yanyana durmuyor kuçukluk ve buyukluk yuzunden...Hele maşallah ben neredeyse tum beden çalışacakmışım hızımı alamayıp, dirseğe kadar bilek yapmışım:)))Ben kumaşa tüm el işlemeleri bittikten sonra monte ettim yani kumaşın arkasın çevirip görünmez iple diktiğim yerleri sökerlerse grubumdaki arkadaşlar elin önyüzü bozulmaz... Bir de bizim grupta 3 kişi sağ el 2 kişi sol el çalışmış:))) Ellerin hepsi tek tek birbirinden güzel ne yalan söyleyeyim ve bu güzelliği bir araya getirince bozmak istemiyorum. Ben henüz ellerini bir kumaşın üzerine monte etmemiş olanlara monte etmeden göndermelerini tavsiye ediyorum... Eli alan arkadaş fon oluşturacağı zemine göre montaj yapabilir ister kare ister ücgen ister petek ister kalp diye düşünmekteyim. Sizlerde bu konuda fikirlerinizi bizlerle paylaşırsanız birbirimize yol göstermiş oluruz. Hepinize sevgiler... fiamma

17 yorum:

Gülden YAPAR dedi ki...

Bende öncelikle Nalan'ın kızına ve dolayısıyla Nalan'a gecmis olsun diyorum.Neyseki sesini duyup biraz rahatlamış.Damatta bir şey yok Fiamma'cım.
Yaa sen ne güzelsin ve nasıl da güzel güzel anlatmışsın.Ben hala seyretmekteyim,henüz karar veremedim.Bakalım olacak bir şey elbette.

dilevser dedi ki...

Öncelikle Nalan ablama geçmiş olun diyeyim.. Allah saklamış...
aslında bunu bende düşündüm ama ellerimden birini yapıştırdım fon kumaşa.. diğer üçünü de direk kumaş üzerinde yaptım..

3prenses dedi ki...

bende kumaşa yapıştırmadan göndericem.zemin renk renk hoş olmaz diye düşündüm.bana gelenleride tek renk üstüne yapıştırmayı düşünüyorum.

fiamma dedi ki...

Evet sevgil Esinselciğim ama damatta herhalde kafadan darbe almış olacak ki gözlerinin altı mormuş, neyse cok ucuz atlatmışlar allah sifa versin bir an önce.
Bu eller diğer yapılacak projeler icinde katılalım katılmayalım bir tecrube oldu aslında hepimize. Malzeme seçiminde hepimiz özgür dilediğimizce davrandık kimi direk kumaşa çalıştı kimi altına ek kumaş ekledi ama renk belirlemedi.Kimimiz keçe kullandık kimimiz deri,kot,keten. Ben ellerimi bir panonun içinde verilen ebatlarda 25*30 olarak tek tek paspartu çerçeveletecektim ama bu işi uzun zamandır yapan adam yapamam oyle demiş kuzenime ,çarşamba kendim gidip bir kac yere daha sordum onlardan da aldığım yanıt olumsuz oldu. Simdi kendimce başka çözümler üretmeye calışıyorum ve gelecek oneri ve fikirlere de ihtiyac duyuyorum.

nrhnmrl dedi ki...

nalan ablaya ve çocuklarına ben de geçmiş olsun diyorum allah korumuş ben de elleri hiçbir şeye yapıştırmadan gönderme taraftarıyım alan nasıl yapacak nasıl edecek nasıl bir renk belirleyecekse öyle yapsın diyorum ama eğer ki sevgilki arkadaşlarım hayır ben yapıştırılmış isterim derse o zaman başaka ama bana yapıştırmadan yollayabilirsiniz diyorum dedim bile

orgu delisi dedi ki...

Nalan abla'ya büyük geçmiş olsun. Allah birdaha kaza bela vermesin.
ellere gelince,
ben daha hiçbir elimi fon kumaşa dikmedim. ama söylediğiniz gibi farklı kumaş ve renkler uyumlu olmaz ve güzelim ellerin güzelliği kaybolur düşüncesindeyim.
o zaman ben de elleri bir kumaşa dikmeden gönderiyim ve bana gönderecekler de öyle göndersinler diyorum.Tabii bütün kumaşa yapılmış eller o haliyle gönderilir .

SEMYIL dedi ki...

başta Nalancıma çok çok geçmiş olsun diyorum. bir anne olarak yüreğinin nasıl çarptığını (yalancıktan anne de olsam) tahmin ediyorum.Allah hepimizin sevdiklerini korusun.... çok zor..
Şimdi Fiammacım yazının ilk satırlarını okuyunca sen olduğunu anladım ve de tebessüm ettim.
canım arkadaşım, o kadar detayları düşünüyor ki tahmin edemezsiniz.
o gün bile hepimize ayrı ayrı kutular hazırlamış poşetler almış ellerimizi buruşturmadan taşıyabilmemiz için.
tabiiki de bunlar hep karşısındaki
ne verdiği değer ve saygının göstergesiydi. çok ince düşünceli
arkadaşım benim.
BEN kendi adıma hiç bir eli değiştirmeyeceğim. çünki o eller aynı arkadaşlarım ve bir elin parmakları gibi farklı karekterleri yansıtıyor. ben o gözle bakıyorum. senin elin küçük olabilir benim elim tombul olabilir. panomda aynı( türkçe ismini kullanmayı seviyorum ) kırkyama gibi olacak. cıvıl cıvıl renk renk ben o cümbüşü sevdim...
ayrıca bütün eller benim olsun istediğimden buradan diğer arkadaşlarımın ellerinin çıktılarını alıp onlarıda eklemek istiyorum panoma. iste o zaman onlar A4 ebatlarıyla cetvel gibi sıralanacaklar.belki onlarlada oynarım daha tam oluşturmadım.:))
işte eller gibi fikirler de farklı deyip muzurluk yapayımmm :))
:))) :))
lay lay lommmm biiiir sürüüü elim olacakkk :))) :))))
VE DE buradan tüm emeği geçen arkadaşlarımın hepsinin ellerine ve emeklerine sağlık...
SESİBERCİM sana da bu güzel duyguyu ve heyecanı bizlerle paylaştığın ve yaşattığın için sonsuz teşekkürler ve sevgiler.

mineal dedi ki...

Nalan hanıma ve çocuklarına geçmiş olsun,Allah beterinden saklasın.
Fon kumaş konusunda bende kararsızım.İsteyene istediği şekilde elini yollayabilirim.

Saniye's handcraft dedi ki...

Nalana hanım çook büyk geçmişler olsun Allah beterinden saklasın diyorum benim için hiç fark etmez arkadaşlrım istedikleri gibi göndere bililer her gelen el kendi yaşadığı duyguyu yansıtıyor

fiamma dedi ki...

Hay Allah yaa ben sana ne diyeyim simdi sevgili semyıl'ım, güldürdün beni akşam akşam:)) İki yaka farklı görüş sergileyecek tabii sergilemezse olmaz dimi, ha haa:))Canım benim sen sanal panonu yap,onu bende yapacağım ama ben duvar panomun derdindeyim, ben titiyim ve disiplinliyim,işte de boyleydim gelen huy gitmiyor ama işime de cok yarardı ne yalan soyleyeyim teftiş geldiğinde dosyaların dış düzenini görünce evrak eksik midir acaba diye içine bakmıyordu bile:)))Hiç şansın yok arkadaşım, senin ellerin kenarını kestim bile:)))Bugün teyzem geldi elleri görücüye cıkardım,tek tek kulaklar cınladı,şaşkınlıkla bakakaldılar ellere... dileyen dilediğini yapsın benimki sadece bir öneri,en azından kumaşa monte etmemiş olan arkadaşlar monte etmeden kumaşı da birlikte göndersinler panosunu oluşturacak kişi sökmek için uğraşıp elleri zedelemesin en azından derim son söz olarak:))Bir de o a4 sanal pano işi nasıl yapılıyor ben de yapmak istiyorum tüm ellerle,hangi progrsm kullanılıyor bir bilen varsa açıklasın lutfen:))hepinize sevgiler

Ada Deniz dedi ki...

nalan ablaya büyük geçmiş olsun.

sesiber dedi ki...

Nalan ablanın kızı vw damadına çok üzüldüm gerçekten. Allah beterinden saklasın.
Ben ellerimi çoktan monte ettim ve benim grubumdakilerden de bana gönderecek olanlardan o şekilde istiyorum. El sayım çok, bir şekilde uyum sağlatırım ben onlara. Bence bu kişiye özel istek olsun. Herkesin görüşü farklı olabilir çünkü. Kaldı ki direkt zemine çalışan arkadaşlar da var aramızda.

dilevser dedi ki...

evet ben direk zemine çalıştım üç tanesini, bir taneyi de taban kumaşa monte ettim diyorum çünkü silikonladım :) ellerimin kime gideceği belli olmak üzere yayınlayınca kim nasıl ister benimkileri düşünürüz.. benim için sorun değil, ben de bir şekilde uydururum birbirine:)

SEMYIL dedi ki...

amanınnnn kestin mi? elimiiiii????
Ahhh Ahhhh demek ondan dün gece sol elim sızım sızım sızladııııııı
canım klonlanmış elini hissetmiş demekki vah vahhhhh :))) :))))

fiamma dedi ki...

Evet yaaa kıydım eline, ama ne işler açtın sen benim başıma bir görsen:))Senin ağrıların havalardandır:))

Yelda dedi ki...

Nalan Ablayla buluştuğunuz gün konuştuk, ay çok büyü geçmiş olsun kızına ve damadına verilmiş sadakaları varmış
Allah beterinden korusun diyorum
İlettip haberdar ettiğiniz içinde teşekkürler

Bende aslında kararsız kaldım.
3 tanesi direk kumaşa çalıştım ama diğerlerinde kararsız kaldım
Öylemi göndersem acaba ayıp olurmu?

fiamma dedi ki...

Sevgili Yeldacıgım,

Benimki sadece bir öneri:))Biz 5 kişilik bir grubuz, çok fazla el alan ve verenlerde bir şekilde zemin sorunu hallolabilir araya şeritler katarsın her elin çerçevelersin yeniden vs vs. eğer istersen teğel gibi çok sıkı monte etmeden kumaşın üzerine dik ve bir not yaz. yok öyle de yapmayayım dersen kumaşı da içine koy gönder ya da istediğin gibi monte et canım. Nalanla konuşursan hepmizin sevgilerini ve dualarımızın onunla ve alesiyle olduğunu ilet sevgiler