1 Mayıs 2009 Cuma

DALGINLIĞIN GÜNCESİ;Aynı anda yeni proje üretmece:)

Benim ellerim bitti.Ellerimi yapıştıracağım fonun renginide seçtim açık krem olacak.Kumaşın cinside daha önce kullandığım ve çok memnun kaldığım dak keteni(mutfak tekstilinde kullanılır). Bu ketenin eni 180 cm,25X30 ebat için ideal,hesap yaptım 50 cm alırsam yetecek (evde kumaş kalmasını istemiyorum, ev çıfıt çarşısına dönüyor .Örnek takı boncuklarım mutfak tekstili projelerimden artan kumaşlar.) Gittim çarşıdan iyisinden (çin malı değil),50 cm dak keteni aldım.Satıcı alışmış metrelerce almama çok şaşırdı.Neyse aldım ketenimi,bir kaç işim daha vardı onlarıda hallettim eve geldim. Kumaş yok.Nasıl kızdım kendime nerde olabilir diye düşündüm,gezdiğim 16 dükkandan birinde olabilir:).Kızım okuldan gelmek üzereydi hemen çarşıya gidemedim.Kızım geldi nihayet gönlünü ettikten dışarı çıkmaya razı ettikten sonra dükkanlar kapanmadan çarşıya yetiştim.Çok şükür kumaşı buldum.Parasında değilim zaten yol parası kumaş parasını zaten geçti aldığım yer çok ters bir yerde kızımla gitmem mümkün değil(yürümez zırlar durur)Eve geldik.Bu kafayla kesmeyeyim keteni dedim daha sonra makul bir zamanda keserim.Dün akşam eşim eve geç geleceğini söyledi tam fırsat keseyim dedim hafta sonu arkadaşlarımla(sesi-kondor-saka)buluşunca hazır olsun vereyim.Satıcı kıza kestirip vermişti,kumaşçıda çalışan insan nasıl öyle keser anlamış değilim 50 cm lik kumaşta başında ve sonunda yamukluk en az 3 cm.Neyse hesaplamışım 12 fon keseceğim.Kumaşı aldım önüme tezgahtar kıza söylenene kesmeye başladım.Katlayıp katlayıp kestim sanki boyutlar az eksik gibi geldi gözüme,ölçtüm 23X27.5 delirdim.Kendime kızdım hadi kız keserken bakmadın salak enini ölçte kes,ne bakıyorsun önceki aldıkların standart 180 cm diye yine kendime bir dolu söylendim.Baktım fon olarak tamam elimin kenarlarından yeterince artıyor ama ölçüye uymuyor.Neyse parçaları saydım 16 şok ben 12 tane kesecektim.Satıcı kıza söylenirken eni 3 katlayıp kesecekken 4 e katlamışım:)) ve öyle kesmişim.Yine kendime lazlığıma söylenmeler:)). Yeniden kumaş mı alayım keseyim:) nasıl hafta sonuna yetiştiririm!! eşim cuma günü evde asla bir şeyle uğraşmama izin vermez çocuk gibi birde kavga çıkarır.Arkadaşlarımızdan birinin programı değişti ve haftasonu buluşmamız iptal edildi. Bu sabah kızım dediki anne madem bu kumaşlar senin ellerine olmayacak benim ellerime olsun.Nasıl yani?Zaten ben sibel teyzem için bir sürü elimi çizmemiş miydim.Evet,tamam işte şimdi arkadaşlarımın ellerinide çizeriz,senin ellerin gibi yaparız anneleri de yardım eder sende bana bundan örtü yaparsın.Tamam dememle az sonra liste getirdi hangi arkadaşlarının ellerini istediğine dair.İstanbul'daki arkadaşları,Amerika'ya yerleşen arkadaşı(annesi elini taratıp yollasın mış).Birde kendi eli.Ne diyeyim bana kolay gelsin.Sibel seninle yalnız kaldığımda bunun hesabını soracağım:)) Herkese iyi çalışmalar,Güzel günler.

7 yorum:

Saniye's handcraft dedi ki...

kumaşları bordürle birleştirip kızına yatak örtüsü yapabilirsin çok da güzel olur benden sana bir fikir

3prenses dedi ki...

sana kolay gelsin.işin zor gerçekten. bende ellerimi hafta başında göndermeye başlıyorum inşallah.

Ada Deniz dedi ki...

kolay gelsin. işin var

sesiber dedi ki...

Bence de iş çıkmış Minecim sana. Eve yeni geldim. Dün akşamüstü Ankara'ya gittik, bu akşam üstü döndük. TOBB genel kurulu vardı. Bugün Kondor da İstanbul'a gidecekti, onun ellerini de alıp veremeyecektik zaten, buluşmamız bakalım ne zaman gerçekleşecek. Aklında olsun her halukarda lazım olandan 5cm. fazla kumaş al. Bu kumaş satıcıları çizgilileri bile düzgün kesemiyorlar malesef. 2 tarafını düzleştirmeye kalkınca da 3-5 cm.i gidiyor kumaşın.

fiamma dedi ki...

İlahi sevgili Mineal:)) fazla kumaş evde bulundurmayayım derken neler gelmiş başına,geçmiş olsun diyeyim sana...

dilevser dedi ki...

:) valla kolay gelsin diycek bir şey yok...
bu arada kumaşların bir kaç cm lik azlığından böyle olduysa benim ellerimi baştan yapmam lazım olacak sanırım.. kenarlarına dikiş payı koymuştum atar kumaşlar dikerim diye.. düşündüğümden çok attı bende daha kötü görünmesin diye terziye verdim incecik kıvır diye bir iki cm oynama var :((

KONDOR dedi ki...

ee al ben tarzı bir iş bitmezlik yığını. ay sanki okuduklarımı ben yazmışım. ne alacağımdan kararasız kumaşcıya gittim pekte içime sinmede kumaşcı keten türü bir şey kesti. Eve bir gelirsin adam hem eksik kesmiş hem yamuk zaten rengini beğenmemiştim attım kenara sırf oo sıkıntıyla 1 haft daha sallandı eller neyse ki bir daha istediğim gibi bir kumaşla işi bitirdim. Ama dikiş işlerinde tecrübesizim öyle cm hata birinde bendede oldu.geçmiş olsun mineal.