30 Mart 2009 Pazartesi

Elim Sende- Örnekler

Tattoo desenlerinden bir çeşitleme yaptım. Belki fikir alanınız olabilir diye düşündüm.

Elim Sende Etkinliği.2

İlgili yazım için hazırladığım eskizlerim. Fikir edinmeniz açısından paylaşıyorum. Herkes kendine göre önceden birşeyler çizerse daha kolay olacaktır. Çizerken çok fikirler geliyor, tavsiye ederim.
Bu arada katılımcılar en az 3 el çalışacak şekilde karar versinler, tekrar düşünsünler. Bazılarımız detayları konuştukça vazgeçti. Kendinizi zorlamadan, gerçekten istekliyseniz evet deyin. Herkes asgari 3 olmak üzere kaç el çalışabileceğini yazarsa ona göre grup yapacağız. Ben 6 ve üzeri el yaparım diyorum. Yani benim 5 elim sizlere gidecek. Ayrı ayrı 5 kişinin eli de bana gelecek. Benim ve benim grubuma katılanların 6 elli tablosu olacak.
3 el yaparım diyorsanız, sizin 3 kişilik grubunuzun tablosu 3 elden oluşacak. Siz hariç 2 kişinin eli olacak o tabloda.
Şunu da belirteyim, "el kadar" diye bir tabir vardır. Gözünüzde büyütmeyin. Vakit bol. Maraş işi işlemeyeceğiz sonuçta. Herkes güzel, gösterişli, renkleri uyumlu, temiz işçilik çıkarmaya çalışarak birşeyler yapabilirse sonuç güzel olacaktır. Zemin rengi de gruplara göre değişebilir. Herkes evde olan kumaşlarının rengine göre karar verebilir.
Henüz kesinleşmemiş listemizi de ekliyorum. Mart sonuna kadar katılımdan ayrılmak ya da katılmak isteyenleri ekleyip-çıkarabilirim.
  1. 3prenses
  2. dshandmade
  3. bilun şen
  4. beyaz mendil
  5. nrhnmrl
  6. begonvilli ev sakinleri
  7. mineal-ilayef
  8. saniye
  9. dün bugün
  10. ayça
  11. gece
  12. yelda
  13. semyıl
  14. fiamma
  15. nur
  16. adadenizi
  17. demetgun
  18. nalana
  19. örgüdelisi
  20. boncukhanım
  21. kapkaracamdankelebek
  22. kondor
  23. esinsel
  24. nazesen
  25. selmatozan
  26. sakagun
  27. dilevser
  28. sesiber
Toplam 28 :) Listeyi ekleme-çıkarma oldukça sık sık güncelleyeceğim. Listeye dahil olmak istediğini belirttiği halde ismi olmayan varsa tekrar yazsın, atlamış olabilirim. Son katılım 31.Mart.2009 Salı Şimdiden yapmaya başlayan arkadaşlar olmuş:) Onlar için kumaş ölçülerini şimdiden veriyorum. Dikiş payı da içinde 25x30 cm. olacak şekilde çalışabilirsiniz.
Konuyla ilgili canlı :) yazışmalarımızı
10 marifet Hiç yorum yok:

Elim Sende Etkinliği-Tanıtım

Bu el nakışı ne kadar güzel değil mi? Evinizde bu ellerden, hem de marifetli ellerden çıkmış ellerden oluşan, anlamlı bir pano olsun ister misiniz? Ben çok isterim.
Bu proje ne zamandır aklımdaydı. Daha doğrusu hemen hemen 2 yıldır, bu yazıyı okuduğumdan beri bu fikri çok tuttum.
Eğer böyle bir projeye katılmak ve böylesine güzel bir pano sahibi olmak isterseniz, yorum ya da mail kısmından bana ulaşın. Organize olalım. Gruplar kuralım, herkes kendi elinin kalıbını alıp, standart ölçülerde bir kareye kendini anlatan tarzda işlesin, süsleme yapsın (benimkinde kesin püskül olur) ve birbirimize gönderelim. Elimize geçen parçaları birleştirip panomuzu yapalım.
Konunun kaynağını incelemek isterseniz adrese bir göz atın.
http://elizi-tuhfe.blogspot.com/2006_06_01_archive.html Ben varım diyorsanız bana ulaşın. Mart sonuna kadar listeyi yapıp işlemeye, süslemeye başlayalım.
Konuyla ilgili gelişmeleri
buradan takip edebilirsiniz.